به گزارش اداره آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با هدف ارتقای سطح آگاهی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان دوره آموزشی" بهره وری آب و کاربرد آن در الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی " با تدریس محمد خرمیان روز یک شتبه1405/5/25 بصورت وبیناری برگزار شد.
محمد خرمیان مدرس و عضو هیات علمی مرکز در این دوره به مفاهیم و شاخصهای بهرهوری آب_ اجزای موثر در بهروری آب_ راهکارهای ارتقای بهرهوری آب برای محصولات کشاورزی و نقش بهرهوری آب در الگوی کشت محصولات کشاورزی پرداختند و بهرهوری آب را بیانگر میزان محصول یا ارزش اقتصادی تولید شده به ازای هر واحد آب مصرفی دانستند و تاکید کردند افزایش بهرهوری آب الزاماً به معنای کاهش مصرف آب نیست؛ بلکه هدف تولید بیشتر با همان مقدار آب، یا حفظ تولید با مصرف آب کمتر است.
خرمیان اظهار داشتند بررسی وضعیت منابع آب ایران نشان می دهد که کشور در آستانه تنش آبی مطلق قرار گرفته است. و کاهش ۵4٫7 درصدی رواناب سطحی، افزایش دمای میانگین حدود ۰٫۵ درجه سانتی گراد در هر دهه و تغییرات الگوی بارش، کشاورزی را با چالش های جدی مواجه کرده است لذا بهرهوریآب به عنوان راهبرد اصلی مدیریت منابع و کلید موفقیت الگوی کشت است همچنین کاهش مصارف غیر مفید و تجدید ناپذیر و استفاده از الگوی کشت گیاهان کم آب بر سازگار با منطقه موجب افزایش بهره وری و پایداری تولید خواهد شد.