: به منظور ارتقای سطح آگاهی علمی و آموزشی کارشناسان و همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، دوره آموزشی تغذیه سالم با موضوع تخصصی گوشت و فراورده های گوشتی با تدریس اعضای هیات علمی آقای رشیدی و خانمها: آذرپژوه، عین افشار، شرایعی در روز سه شنبه 6 خرداد ماه سال جاری در سالن شهید هاشمی نژاد مرکز برگزار شد.
به گزارش اداره آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، در این کارگاه در مورد مباحثی همچون سلامت گوشت و فرآورده هاي گوشتی و انتخاب انواع مختلف گوشت و فرآوردههای گوشتی بحث شد. مصرف گوشت قرمز، سفید و ماهی و رعایت اصل تنوع و تعادل در مصرف آنها و متنوع و با توجه به ارزش غذایی هر یک از آنها، میتوانند نقش مهمی در سلامت بدن ایفا کنند.
فواید:
پروتئین:گوشت منبع عالی پروتئین است که برای رشد، ترمیم و ساخت بافتهای بدن ضروری است. ویتامینها:گوشت حاوی ویتامینهای مختلفی مانند ویتامینهای B (بخصوصB12)، ویتامین A و D است.
مواد معدنی:گوشت منبع مهمی از مواد معدنی مانند آهن، روی، فسفر و منیزیم است.
انرژی:چربی همراه گوشت انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه بدن را تامین میکند.
نکات مهم:انتخاب نوع گوشت:گوشتهای قرمز (گوساله، گوسفند) حاوی چربیهای اشباع بیشتری هستند، بنابراین بهتر است مصرف آنها در حد اعتدال باشد. گوشتهای سفید (مرغ، بوقلمون) و ماهی چربی کمتری دارند و گزینه مناسبتری برای رژیمهای غذایی سالم هستند.
مصرف فرآوردههای گوشتی: (سوسیس، کالباس، ژامبون) حاوی سدیم و چربی بیشتری هستند، مصرف آنها باید محدود شود.